Tiny forest

Ons groepje Tiny forest bestaat uit 10 enthousiaste bewoners die van de buurt iets moois willen maken. Wij zijn voortvarend bezig en bespreken binnenkort ons plan met de gemeente. We willen van de ruimte aan het water bij de Uilenhof een leuke speel- en ontmoetingsplek maken; een picknickplek onder de grote wilg en een zitplek met speeltoestel.

Ook willen we de mogelijkheid geven om op een aantal plekjes eigen zaadjes te planten voor een natuurlijke, wilde bloemengroei maar ook om je oude (hyacint-)bollen te planten. Daarnaast bekijken we de mogelijkheid voor een ‘blotevoetenpad’ met trekbrug aan de rand van het water bij de Grutto.

6 thoughts on “Tiny forest

 1. Wij geven graag een reactie.

  In de eerste plaats denken wij dat de ruimte bij de grote wilg gelegen is aan de Sperwerhof en niet aan de Uilenhof.

  Wij zijn geen voorstander van het maken van een speel- en ontmoetingsplek op deze ruimte:
  – Wij hebben al dertig jaar ervaring met hangjeugd op deze plek en hiermee stimuleer je dat.
  – Verder verdwijnt het mooie, authentieke karakter van dit unieke stukje groen met grote wilg en water in de wijk.
  – Een speelplek zo dicht bij het water is gevaarlijk voor jonge kinderen (verdrinkingsgevaar).
  – Vissers aan de waterkant zullen hier niet blij mee zijn. Het is een veelgebruikte visstek.
  – De wilg wordt ook gebruikt als fotoachtergrond voor jonge stelletjes/vrienden/familie. Deze mogelijkheid wordt hen nu ontnomen.

  Kortom, NIET DOEN. HUIDIGE SITUATIE BEHOUDEN!

 2. Ik ben ook van mening dat deze plek moet blijven zoals hij is. Het is een ontzettend mooi vrij stukje met een prachtige boom aan het water. Laten we a.u.b. deze open plekken koesteren.

  Een speeltoestel en picknick tafel plaatsen? Dit snap ik eigenlijk niet want je gaat het bruggetje over en je hebt een hele grote speelplek met veel speeltoestellen. Een fantastische (ontmoeting) plek voor jong en oud. Misschien is het een idee om daar een picknick tafel te plaatsen.

  • Na het zien van de plattegrond zijn wij het absoluut niet eens met de plannen om het grote voetbalveld te halveren, de bestaande bossage bij het speeltuintje van de Uilenhof weg te halen en daar een kruidegroente spiraal en een verlenging te creeeren naar het grote veld met daarop wilgentunnels en stapboomstammen ed.
   Speeltuinen genoeg in de buurt. Laat het voetbalveld a.u.b. wat het is. Kinderen vermaken zich uitstekend en kunnen juist hier zelf dingen verzinnen i.p.v. dat het voorgekauwd wordt. Laten we ook niet alles willen volbouwen en de mooie open plekken open houden.

 3. Ik ben van mening dat het voetbalveldje groot genoeg is om te voetballen en ook zo groot moet blijven.
  De afscheiding met het speeltuintje is veiliger met de bomen en struiken (zodat daar geen last is van overvliegende ballen), dus niet samenvoegen!
  Kruidentuintjes moeten onderhouden worden en dat is leuk de eerste paar jaar, maar daarna wordt het vaak een probleem.
  Waarom een mini-boomgaard? De bomen en struiken die er staan zijn prima. Geen appels e.d. die overal terecht komen en gaan rotten.
  Een waterspeeltuin gaat dan waarschijnlijk ten koste van het voetbalveld, dus niet doen. (Het is in onze wijk al nat genoeg.)
  Doortrekken naar de wilg aan de Sperwerhof is zeker niet nodig. Laat de bomen en struiken staan langs het voetpad!

 4. Leuk idee, ben benieuwd naar de uitvoering. Vooral het aanleggen van een bloemenveld, daar wordt het een stuk vrolijker van, Succes!

 5. Niet doen!!!
  Waarom ook dit stukje opvullen, het schept ook ruimte! Laat het zo!!!
  Ik ben het helemaal eens met de hierboven gegeven antwoorden van A. Neelis, Fam. Bosman en A. van den Bulk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *