Aansprekende speelplekken in de wijk

Het centrale speelveld aan de Condorweg/Arendshof is de laatste jaren niet meer goed onderhouden en heeft daardoor zijn aansprekende functie verloren. Dat is jammer, want juist dit speelveld is een visitekaartje van de wijk.

Ons plan is hier een gevarieerd speelgebied te maken met een natuurlijke uitstraling en natuurlijke materialen, veilig in gebruik en hoofdzakelijk gericht op kinderen van 0-12 jaar. We streven naar een visueel open gebied met vanuit veiligheidsoogpunt natuurlijke afscheidingen van 70-90 cm hoog. Als zitvoorziening en blikvanger zien wij een centrale ronde naar buiten kijkende mozaïekbank (max hoogte rugleuning 90 cm) voor ons. Als patronen/thema natuurlijk vogels. De gemeente heeft ervaring met het opzetten van een dergelijke project waarbij bewoners participeren in het beplakken van de bank en dit als gezamenlijk project bijdraagt aan betrokkenheid.

  

 

 

De afbeeldingen geven een indruk van het type speeltoestellen en de uitstraling. De precieze uitwerking is uiteraard nog in ontwikkeling. We streven naar natuurlijk ogende afscheiding in de vorm van heggen, wilgentakken, etc.

Een mozaïekbank (vorm wel aan te passen) is een vrolijke blikvanger in een natuurlijke omgeving. Functioneel en robuust!

De andere speelvoorzieningen in de wijk kunnen in overleg wat aangepast of hergebruikt worden. Deze zijn al goed in de omgeving opgenomen.

Uitwerking speelse wandelroute door de wijk
Om het speelse karakter van de wijk niet alleen in de speelvelden terug te zien, willen wij graag een speelse speurroute door de wijk aanleggen met op verschillende plekken speels aandoende elementen. Aanhakend op bijvoorbeeld informatieborden over vogels kan de route worden aangeduid met op bestrating gespoten vogelpootjes. Onderweg in de route komt men dan eens een hinkelpad of evenwichtsbalkje tegen, dan weer een doorkijkglas met mierenwoning of een paar zwerfkeien. Als de route zo gekozen wordt dat deze leidt langs aansprekende groene stukken in de wijk en speelveldjes is het ook een ontspannen rondje uit in je eigen buurt.

  

4 thoughts on “Aansprekende speelplekken in de wijk

  1. Kan het speeltuintje aan de blauwborst en korhoen ook meegenomen worden? Dit kan ook wel wat aantrekkelijker worden gemaakt. Wel zonder het plaatsen van een bankje.deze hebben wij met de buurt juist laten verwijderen ivm overlast. Die dus niet terug plaatsen!

  2. bankjes zijn erg fijn en gezellig , maar het veroorzaakt idd overlast zo ook helaas aan de condorweg.
    Zoals hangjeugd en afval wat er neergegooid wordt en speeltoestellen worden gesloopt..

  3. Voor ieder wat wils, maar wel de bankjes willen weg halen voor jongeren?! Wat een onzin, iedereen geniet van zo een bankje, Er is 10 jaar geleden al een plek beloofd aan jongeren waar ze gezellig kunnen afspreken… misschien daar wat in investeren ipv alles weghalen! Mensen moeten altijd wat te zeuren hebben…

    • dit is geen zeuren ik loop dikwijls door de wijk en zie dikwijls waar bankjes staan dat er gesloopt word en er troep achter gelaten word regelmatig melding van gemaakt weet u hoeveel boompjes er al gesloopt zijn in het annie mg smid park totaal geen respect meer voor natuur en leef omgeving nu wil ik niet elke jongere over 1 kam scheren maar het gebeurd wel maar als ik zie hoeveel mensen niet alleen jongere de honden stront niet opruimen mentaliteit tegen woordig verschrikkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *