Ontmoetingshuis

Een ontmoetingshuis in de Vogelbuurt
Na een mooie zomer kunnen wij als werkgroep weer aan de slag met het Ontmoetingshuis Vogelbuurt (en omstreken)! We mogen met een mooi en levensvatbaar plan de wijk een stukje aantrekkelijker maken voor de bewoners.
Hiep hiep hoera!

Dit betekent concreet dat we stappen kunnen zetten om de beoogde locatie aan de Anthuriumsingel te huren.

We gaan concreet invulling geven aan de activiteiten die we, met zijn allen, willen en kunnen organiseren. We beginnen met drie of vier dagdelen per week. Dus is onze vraag, zijn er mensen die:

 • Een idee of wens hebben voor een dinsdagochtendactiviteit (doelgroep: 55+)
 • Een idee of wens hebben voor een dinsdagmiddagactiviteit (doelgroep: 55+)
 • Een idee of wens hebben voor een activiteit op de woensdagmiddag (doelgroep: 6-12-jarigen)
 • Een idee of wens hebben voor een donderdagochtendactiviteit (doelgroep: 55+)
 • Een idee of wens hebben voor een donderdagmiddagactiviteit (doelgroep: 55+)
 • Een idee of wens hebben voor een vrijdagavondactiviteit (doelgroep: 12-18-jarigen)

Heeft u een idee of wens voor een andere activiteit, óf voor een andere doelgroep? Dan horen wij dat natuurlijk ook graag. Draagvlak in de wijk is van het grootste belang. Er moet dus wél belangstelling zijn voor een gezamenlijke activiteit, anders lukt het niet!

Daarnaast zijn we uiteraard op zoek naar mensen die een dagdeel voor hun rekening willen nemen, in organisatie, uitvoering en/of begeleiding. Meldt u zich voor eind september bij ons aan met naam en telefoonnummer, dan nemen we contact op om samen te bespreken wat er mogelijk is. Ons e-mailadres is vogelbuurthuis@hotmail.com. Van de mensen die zich eerder opgaven, willen we ook graag opnieuw horen wat ze het liefst zouden willen (doen), dus graag even opnieuw een berichtje.

Hartelijke groet van de werkgroep Ontmoetingshuis,
bestaande uit: Dick, Ria, Marianne, Ad en Bea

6 thoughts on “Ontmoetingshuis

 1. Heb absoluut geen enkele behoefte aan een ontmoetingsplaats. Het risico op hangjongeren is te groot.
  Derhalve staan wij niet achter dit initiatief

 2. Dit ontmoetingshuis heeft niets met duurzaamheid te maken. De mooie leefomgeving met gras, bomen en water moet plaats maken voor een gebouw? Als bewoners behoefte hebben aan contact met elkaar kunnen ze toch lekker bij elkaar op de koffie gaan?

 3. Heb absoluut geen enkele behoefte aan een ontmoetingsplaats. Het risico op hangjongeren is te groot.
  Derhalve staan wij niet achter dit initiatief

 4. Wij denken dat activiteit in een eventueel buurthuis ook vrij snel uitdooft, zodra de trekkers niet meer wekelijks actief zijn. Indien de mensen die hier voorstander van zijn van het feit dat ze nu contact hebben gebruik maken door activiteiten in de ontmoetingsruimte aan de anthuriumsingel te organiseren bereik je hetzelfde.
  Daarom geloven wij niet in een extra locatie voor een degelijk initiatief. – buiten dat wij er als jong gezin met 2-verdieners ook geen behoefte aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *