Burendag

Burendag 2018 gaat niet door
Helaas heeft de organisatie van Burendag ons laten weten dat ze weinig reacties hebben ontvangen op de uitnodiging voor de Burendag op 22 september. Lees hieronder hun bericht.

Jammer, geen Burendag dit jaar
Een aantal maanden geleden hebben wij het plan opgevat om een buurtfeest te organiseren. Dit om de bewoners van de Vogelbuurt met elkaar in contact te brengen en zo de saamhorigheid in de wijk te vergroten.

Enkele bewoners hebben meteen gereageerd op onze enquête en aangegeven geïnteresseerd te zijn. Dit sterkte ons in de gedachte dat er binnen de wijk behoefte zou zijn aan een dergelijk evenement. Ook waren we als werkgroep ontzettend blij met de financiële steun die ons door de gemeente Lansingerland is toegezegd.

Half augustus hebben we een herhaalde oproep in de gehele wijk verspreid (516 adressen) om te weten hoeveel bezoekers we 22 september definitief konden verwachten.

Te weinig animo
Vorige week hebben we als werkgroep Burendag de balans opgemaakt. Het blijkt dat er te weinig interesse is. We hebben 58 reacties ontvangen waarvan maar 31 positief. In totaal zijn dat 57 aanmeldingen (incl. kinderen). Op het totaal van ruim 1.400 bewoners vinden wij dat echt te weinig. Om die reden hebben we besloten niet verder te gaan met de organisatie. We hadden het graag anders gezien.

Het leek ons wel zo netjes om u te laten weten dat Burendag 2018 niet doorgaat. Heeft u nog vragen of vindt u het ook jammer dat het niet doorgaat? Stuur dan een mailtje naar: vogelbuurt@lansingerland.nl.

Met vriendelijke groet,
Alle leden van de werkgroep Burendag

Vanuit de gemeente vinden we het spijtig dit te horen. Misschien komt er nog een ander moment of een andere gelegenheid waarbij u als bewoners wel toe bent aan een buurtfeest. Om deze reden hebben we besloten het gereserveerde geld vooralsnog apart te houden.