AED/EHBO in de Vogelbuurt

Beste buurtgenoten,

De AED komt er! Althans, het geld is er. En dat is natuurlijk heel goed nieuws voor toekomstige buurtbewoners die gereanimeerd moeten worden.

Geschikte locatie
3B Wonen heeft aangeven dat wanneer een bewoner akkoord gaat, de AED op een van hun (bij voorkeur) hoekhuurwoningen geplaatst mag worden. Met deze informatie gaat we op zoek naar een geschikte plaats en wie weet bellen we binnenkort bij u aan!

En omdat snel hulpverlenen levens redt, gaan we nu aan de slag om een EHBO-cursus te organiseren waarin u ook leert de AED te bedienen.

Geef u op voor de EHBO-cursus!
Om binnen 6 minuten te starten met reanimeren zijn burgerhulpverleners nodig die kunnen reanimeren of dit willen leren. En die kunnen en willen uitrukken als iemand een hartstilstand krijgt.

Hoe u een AED goed en veilig kunt gebruiken, leert u in de EHBO-cursus. Zo’n cursus bestaat uit twee lessen van twee uur. Na het volgen van deze cursus krijgt u een erkend certificaat. De kosten voor de cursus worden vanuit het initiatief betaald.

Heeft u al een reanimatiediploma, meldt u zich dan aan bij www.hartveiligwonen.nl. Dit is het burgerhulpsysteem waar al vele vrijwilligers uit Lansingerland zich hebben aangemeld. Mocht het nodig zijn, dan wordt u opgeroepen om in de buurt te helpen. Zo redden we elkaars leven!

Schroom niet, heb het erover met uw buren, stimuleer elkaar en meld u aan voor de EHBO-cursus via vogelbuurt@lansingerland.nl.

 

2 thoughts on “AED/EHBO in de Vogelbuurt

  1. Ter informatie: Ook ik ben aangemeld bij HartVeiligNu.nl (zoals Hartveiligwonen tegenwoordig heet) om oproepbaar te zijn als er sprake is van een noodsituatie/hartstilstand in de wijk.

    Wij stellen – mocht dat nog nodig zijn – ook onze woning beschikbaar om een AED apparaat op te hangen.
    Wij huren bij 3B Wonen en wonen in een hoekwoning op de Condorweg 1. Een vrij centraal punt als je de wijk binnenrijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *