Herinrichting

Vervanging riolering Vogelbuurt
De gemeente start in 2019 met vervanging van de riolering in uw wijk. In plaats van een gemengd rioolstelsel komt er een gescheiden rioolstelsel dat ervoor zorgt dat het hemelwater in de sloten terecht komt en niet naar de rioolzuivering gaat. Hierna richten we in overleg met bewoners de openbare ruimte opnieuw in. Omdat de wijk behoorlijk verzakt is, zal deze tijdens de herinrichting opgehoogd worden. Afgelopen periode heeft de landschapsarchitect met de inbreng van bewoners een ontwerp voor de herinrichting gemaakt. In dit filmpje krijgt u een toelichting op dit proces en het ontwerp. Er is inmiddels een Definitief Ontwerp. Hieronder vindt u dit ontwerp, samen met de bijbehorende documenten zoals het beplantings- en bomenplan.

Meer informatie over het ontwerp:

We hebben veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. Hieronder vindt u ook verschillende informatieborden.

Vooruitlopend op de herinrichting wordt op de bestaande locatie aan de Condorweg een ondergrondse bak geplaatst voor opslag van textiel:

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen
Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs. In het buurtpark is er een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar en een speelplek voor 6 – 14 jaar. Daarnaast is er een speel-sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.

Op het ontwerp voor het Buurtpark ‘Gouden Griffelplantsoen’ zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. De voorkeur voor het nieuwe speeltoestel is bekend. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt. Bekijk het animatiefilmpje over hoe het park definitief gaat worden.