Herinrichting

Vervanging riolering Vogelbuurt
De gemeente start in 2019 met vervanging van de riolering in uw wijk. In plaats van een gemengd rioolstelsel komt er een gescheiden rioolstelsel dat ervoor zorgt dat het hemelwater in de sloten terecht komt en niet naar de rioolzuivering gaat. Hierna richten we in overleg met bewoners de openbare ruimte opnieuw in.

Inloopbijeenkomst presentatie uitgewerkt ontwerp herinrichting
Tijdens de inloopbijeenkomst op 30 oktober konden bewoners van de Vogelbuurt binnenlopen om het uitgewerkte ontwerp voor de wijk te bekijken en vragen te stellen.

Filmpje met toelichting bij uitgewerkt ontwerp herinrichting Vogelbuurt

Op verschillende panelen presenteerden we tekeningen en konden bewoners zien hoe de landschapsarchitect de opmerkingen van bewoners in het ontwerp heeft verwerkt.
Kon u niet aanwezig zijn of wilt u nogmaals een blik werpen op de verschillende presentatieborden? Neem dan hieronder een kijkje.

We hebben veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. Hieronder vindt u ook verschillende informatieborden.

Vooruitlopend op de herinrichting wordt op de bestaande locatie aan de Condorweg een ondergrondse bak geplaatst voor opslag van textiel:

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen
Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs. In het buurtpark is er een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar en een speelplek voor 6 – 14 jaar. Daarnaast is er een speel-sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.

Op het ontwerp voor het Buurtpark ‘Gouden Griffelplantsoen’ zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. De voorkeur voor het nieuwe speeltoestel is bekend. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt. Bekijk het animatiefilmpje over hoe het park definitief gaat worden.